Podcast • 22 februari 2022 • Luc Keppens & Kurt Ostyn

Over desoriëntatie met Luc Keppens

In deze aflevering van de De Toekomst Jeukt podcast heeft Kurt een gesprek met Luc Keppens, auteur van “Vaccins in voorbereiding” en CEO van Fintro bank. Hij is een maatschappelijk geëngageerd topbankier met een duizelingwekkend brede kijk op wat zich in de maatschappij afspeelt. De huidige desoriëntatie bij burgers, ondernemers, politici, enz… zorgt ervoor dat we niet langer op automatische piloot kunnen handelen. En dat biedt kansen. 

Kleine waarschuwing: dit is niet de meest luchtige aflevering van De Toekomst Jeukt… 🙂 

Luc Keppens is naast CEO van Fintro de auteur van het boek ‘Vaccins in voorbereiding. Een boek waar hij naar eigen zeggen 30 jaar aan voorbereidde om het vervolgens in 3 weken te schrijven.

Eigenlijk gaat het boek helemaal niet over het covid-vaccin ...

Het boek gaat over de verschillende mentale virussen waar we met z’n allen onderhevig aan zijn en waarvoor nog lang geen vaccin bestaat. 

Lezen is het beste medicijn. Ook fysiek.

Luc Keppens maakt zich eerder zorgen over de onnadenkendheid in de maatschappij. Achteraan in zijn boek schrijft hij deze uitnodiging:  “Lezen als vaccin tegen de onnadenkendheid, ageren als verweer tegen de onverschilligheid.”

Luc Keppens en Kurt Ostyn
Luc Keppens, auteur van "Vaccins in voorbereiding"

Luc Keppens houdt niet van het woord knaldrang als woord van het jaar. Waarom knallen we niet elke dag? Waarom wordt de hele periode van corona door veel mensen gezien als een soort gevangenis? Alsof we niet meer konden leven? Wat we wél moeten beseffen is dat de gevolgen zeer ongelijk verdeeld waren in de verschillende lagen van de bevolking. 

Luc Keppens kent en erkent de negatieve keerzijde van het kapitalisme. De analyses is zijn boek laten op dat vlak weinig aan de verbeelding over. Maar net zoals in zijn boek, eindigt ons gesprek ook met tekenen van hoop. Met de bioscoop als zijn favoriete biotoop… 

Ja, heel wat mensen zijn vandaag gedesoriënteerd. En dat moeten we toejuichen. Desoriëntatie zet alle zintuigen op scherp. Het zorgt ervoor dat we zaken opmerken die we vroeger nooit zagen of als evident beschouwden. En zo ontdek je nieuwe wegen…

Een boeiende podcast, die niet in enkele zinnen samen te vatten is. Luisteren maar! 

Host: Kurt Ostyn

Luc Keppens en Kurt Ostyn
Luc Keppens, auteur van "Vaccins in voorbereiding"

What’s next?

Benieuwd welke kansen de desoriëntatie voor jouw bedrijf biedt? 

Contacteer ons even om te verkennen of boek meteen een klankbordsessie!