E-commerce strategie

E-commerce is meer dan een webshop bouwen. Veel meer.

Wie e-commerce beschouwt als “een webshop bouwen en snel verkopen”, heeft maar een fractie van het verhaal begrepen. De webshop is slechts één vehikel om online succes te boeken.

E-commerce gaat om strategie, uniek zijn, een behoefte invullen, een sterk merk bouwen. Over goede producten of diensten bovenal. Aan een aantrekkelijke prijs.

E-commerce is ook je klant kennen, begrijpen, bekoren, verrassen, ontzorgen, betrekken. We hebben het over reviews, klantgetuigenissen, klantenservice, privacy en retourbeleid. Over personalisatie en one-to-one communicatie.

E-commerce is ook logistiek, verpakking, levering en ophaling. De druk op timing en prijs is gigantisch en knaagt aan de marges. Online betalingen, facturatie, boekhouding en backoffice.

E-commerce gaat ook over kortingen, promoties en acties. Over heldere visuals en beklijvende copy. Over inspirerende blogs, over scoren in Google, adverteren en publiceren. Over soft en hard conversions, meten, bijsturen, aanpassen, optimaliseren.

E-commerce is technologie. Sure. Maar het is vooral handel tussen mensen. H2H. Human to human. Technologie faciliteert en is alom tegenwoordig, maar het zijn mensen die interpreteren, handelen of afhaken. Het is de technologie die schitterende instore communicatie mogelijk maakt en verschillende data koppelt. Digitale hocus pocus om het mensen makkelijker te maken. Sneller ook. Veel sneller. 


"E-commerce is marketing is strategie"

Cis Scherpereel


Kan jouw bedrijf nog zonder e-commerce?
Beschouw jij e-commerce nog als “een webshop bouwen”?

Wie e-commerce succes nastreeft, kan niet zonder de adviserende blik van buitenaf. Enkel door kennis, inzichten en ervaring samen te brengen, kunnen we online scoren. De lat ligt hoog.

Contacteer ons dus voor een afspraak.

In een klankbordsessie verkennen we het te bewandelen pad dat voor jouw case ideaal is. Ik deel mijn kennis en ervaringen meteen. Een koffieklets kan later. Nu hebben we geen tijd te verliezen.

Boek een klankbordsessie met Cis Scherpereel

Tot binnenkort!


Sharing is caring

"In 1998 bouwde ik de allereerste website van Quick-Step. 20 jaar later zijn niet alleen de technische middelen enorm veranderd (thank God!), ook de strategische positie van online commerce is sterk gewijzigd. Thank God again."

Cis Scherpereel
Cis Scherpereel
e-commerce coach

Maak een afspraak met Cis

De juiste e-commerce aanpak ook voor jouw plan?

Let’s talk. Een klankbordsessie boeken is een slimme eerste stap. 

Boek een klankbordsessie