Online marketing

Van online marketing strategie tot een concreet plan van aanpak.

Geen online succes zonder een degelijke online marketing strategie. Kan je niet alle online marketingkanalen zelf behappen? Zoek je expertise in een bepaald onderdeel? Mex United helpt je online marketing vooruit. Dankzij pakken ervaring!

Online marketingplan

De eerste stap om een succesvolle marketingaanpak uit te bouwen, is het opstellen van een online marketingplan. Het plan biedt een houvast doorheen alle marketinginspanningen en moet een antwoord bieden op volgende vragen:

  • Welke doelgroep(en) willen we bereiken? Via welke kanalen kunnen we ze het best aanspreken?
  • Wat moeten bezoekers op onze site doen? Willen we dat ze inschrijven voor een nieuwsbrief, een afspraak maken of een product kopen? In het marketingplan zet je duidelijke KPI’s voorop en zorg je ervoor dat je meet wat bezoekers doen op je site.
  • Welke content dient voorzien te worden voor welk kanaal? Zijn we met het team in staat om deze op te maken of moeten we hiervoor beroep doen op externe specialisten? 

Wij werken samen met je een plan uit waarin alle noodzakelijke elementen een plaats krijgen. Van affiliate marketing tot Google shopping, Adwords, SEO, e-mail marketing en sociale media. Maar ook traditionele media en events worden niet geschuwd.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een slimme SEO-strategie is een must voor iedere website die op lange termijn wil scoren. Technische optimalisatie, een uitgekiende contentstrategie en kwalitatieve linkbuilding vormen de basis van een betere score in Google. We laten je kennismaken met werkende SEO-technieken en leren je de kneepjes van het vak aan zodat jouw site hoger gaat ranken op relevante zoekwoorden.

Social media

Wat weigerachtig tegenover Facebook, maar toch het gevoel dat je er iets mee moet doen? Is je social media inspiratie wat zoek? Al wel gehoord van Instagram, maar geen idee wat je ermee aan moet vangen? Mex begeleidt je naar een concrete aanpak en zorgt ervoor dat je zelf resultaten van social media campagnes correct kan interpreteren.

Contentstrategie

Goed gestructureerde content vormt de basis van iedere webshop. Content is niet enkel tekst, maar zijn ook de video’s, foto’s, infographics, hulpfiches… die op je site staan. Mex United tilt je contentstrategie naar een hoger niveau en begeleidt je in het opstellen van een integraal content- en communicatieplan.

Online adverteren

Google Adwords, Shopping, Bing Ads, Social Advertising, Display campagnes, affiliate marketing… Raak je ook soms het noorden kwijt in de vele online advertentiekanalen? Mex United begeleidt je in het opzetten en evalueren van campagnes. De juiste kanalen op het juiste moment inzetten is een vaardigheid waarvoor je bij ons aan het juiste adres bent!


"Via online marketing kan je jouw doelgroep efficiënt en op specifieke tijdstippen bereiken. Het gaat veel verder dan enkel extra bezoek naar je website sturen."


Nood aan een online marketingplan.

Heb je geïnvesteerd in een nieuwe site, maar vinden je potentiële klanten er de weg niet naartoe?

Wie online, maar ook offline succes nastreeft, kan niet zonder de een online marketingplan. Enkel door kennis, inzichten en ervaring samen te brengen, kunnen we online scoren. De lat ligt hoog.

Contacteer ons dus voor een afspraak.

Tot binnenkort.


"SEO is geen schilletje bovenop je site, maar moet in de kern van je verhaal zitten. SEO gaat om mensen raken en niet alleen Google als machine."

Jelle Ryckoort
online marketing expert


De juiste online marketing aanpak ook voor jouw zaak?

Let’s talk. Een klankbordsessie boeken is een slimme eerste stap. 

Boek een klankbordsessie