Sociale media voor bedrijven

Sociale media zijn een onmisbare tool voor bedrijven om te communiceren, merkbekendheid te vergroten, betrokkenheid op te bouwen en verkoop te genereren. Door deze kanalen slim in te zetten neem je voorsprong op jouw concullega’s.

Sociale media stappenplan

Verkennend gesprek

In een eerste verkennend gesprek definiëren we de noden, het doel en de doelgroep van jouw onderneming. Afhankelijk van deze info zetten we de juiste kanalen in en stellen we een sociale media strategie op.

Social media kalender

Slim inzetten van sociale media kanalen betekent niet ad hoc, uniforme posts plaatsen op diverse kanalen. Elk kanaal heeft zijn data, sterktes en specifieke doelgroep. Een kalender is een houvast, maar jouw input blijft hier ook belangrijk. Zonder video’s en afbeeldingen kan geen effectieve contentkalender opgesteld worden.  

Opvolging en optimalisatie

Elk kanaal heeft zijn statistieken om te analyseren welke posts wel of niet werken. Uit deze info maken we de juiste beslissing om betere posts te plaatsen en betere, gerichte resultaten te bereiken. 

Deze klanten scoren met sociale media

VIC

Met Atelier VIC, herenkleding in het hartje van Kortrijk, scoren we met sociale media. Er wordt op geregelde tijdstippen gepost op Facebook en Instagram. 

Convent Lo-Reninge

Voor ’t Convent, één van de nieuwste en modernste eventlocaties in Vlaanderen, verzorgen we de sociale media. Prachtige foto’s in combinatie met goede, leesbare content.

KMO-Portefeuille

kmo-portefeuille bij Mex United

Mex United is geregistreerd dienstverlener voor KMO-portefeuille. Hiermee subsidieer je ons adviestraject voor 20 of 30%. We helpen je graag om hiervan gebruik te maken.

Veelgestelde Sociale media vragen

Er zijn heel veel sociale media kanalen, hieronder vind je een oplijsting van de belangrijkste:

  • Instagram
  • Facebook
  • Whatsapp
  • LinkedIn
  • Pinterest 
  • YouTube
  • X
  • TikTok
  • Snapchat

Voor elk sociale media kanaal is er een specifieke benadering. Dit omdat elk kanaal zijn doelgroep, gedrag en welbepaalde data bezit. Eerst moet dit gedefinieerd worden, daarna kunnen we de juiste strategie per kanaal implementeren.

Op zo goed als elk sociale media kanaal kan er geadverteerd worden, wat deze kanalen ook heel interessant maakt. Onze experts kunnen je helpen om een globaal advertentieplan op te stellen, met een strategie per sociale media kanaal.

Jouw bedrijf moet aanwezig zijn op de kanalen waar jouw doelgroep zit. Beter minder sociale media kanalen onderhouden, maar wel op een excellente manier, dan op alle aanwezig zijn, maar niet grondig.

Merken versterken

Ik heb marketing ondersteuning nodig. Ik wil meer volk in mijn winkel of showroom. Ik zoek mijn oneerlijk voordeel. Zijn dit herkenbare situaties? Mex United is gespecialiseerd in deze uitdagingen en helpt je merk versterken. 

Adverteren met kennis van zaken

Vooraleer online te adverteren moet er een duidelijk plan zijn. Op welke kanalen zit de doelgroep, hoe zoekt de doelgroep? Bezoekers die inspiratie zoeken of ineens een product op een webshop bestellen, het zijn allemaal aparte benaderingen. Elke advertentieplan is anders.

Duurzaam communiceren

Ondernemers worden geconfronteerd met duurzaamheid. Communicatie met aandacht voor het milieu en maatschappij, vaak met een focus op transparantie, ethische praktijken en sociale verantwoordelijkheid. Niet alleen acties, maar ook communicatie is cruciaal.

Kerlijne Taghon

Kerlijne taghon - make-it happen marketeer

Tijd om jouw sociale media aan te pakken?

Kerlijne helpt je met plezier om de juiste sociale media kanalen aan te pakken. Niet met ad hoc posts, maar met een duidelijk, effectief plan.