Blog • 13 december 2022

Kmo-portefeuille subsidie voor strategisch advies van Mex United

Met de kmo-portefeuille voorziet de Vlaamse overheid financiële steun voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is €7.500.

Op 25 november 2022 werden enkele hervormingen goedgekeurd door de Vlaamse Regering.

Van welke voordelen kan je bij Mex United genieten in 2023?

Focus op toekomstgerichte thema's

Er wordt voortaan wat strenger toegekeken op de toepassingsgebieden voor het toekennen van een subsidie. 

Er zijn ook in 2023 twee takken binnen de subsidieregeling van kmo-portefeuille: advies en opleidingen. Mex United is voor beide domeinen een erkend dienstverlener.

kmo-portefeuille bij Mex United

We pikken er twee thema’s uit, waarin we met Mex United uitblinken en waarvoor onze diensten gesubsidieerd kunnen worden.

Bedrijfsstrategie

Dit is de kern van Mex United: ondernemers vooruit helpen door strategisch advies te verlenen. Groeien, optimaliseren, richting bepalen, knopen doorhakken, sturen.

Onze focus ligt op marketing- en groeistrategie. 

  • We bouwen door onze eigen methodiek aan een zinvolle en zingevende waardepropositie voor jouw merk of bedrijf, met het oneerlijk voordeel als fundament.
  • We ondersteunen bedrijven in het optimaliseren van het rendement uit online marketing en e-commerce.
  • We helpen bedrijven in het maken van keuzes die bij groeien komen kijken, zoals het ontdekken van nieuwe markten, doelgroepen of kanalen en het overlaten van het bedrijf aan de nieuwe generatie.

Meer info over onze aanpak vind je op https://www.mexunited.be/marketingstrategie/

Digitalisering

We zijn geen digitale wonderkinderen bij Mex, maar kunnen een digitale transformatie in jouw bedrijf wel strategisch begeleiden en de verandering “vertalen” in voordelen voor klanten en medewerkers.

Digitalisatie heeft volgens onze visie een bijzonder belangrijke interne en externe marketing component. En daar zijn we heel sterk in.

Via onze Raad van E-commerce Advies (REA) helpen we ondernemers met het opzetten en optimaliseren van e-commerce activiteiten.

Meer info op https://www.mexunited.be/raad-van-e-commerce-advies-rea/

Andere thema’s

Ook voor deze bijkomende thema’s kan je bij Mex United terecht voor een subsidie via kmo-portefeuille: duurzaamheidfinanciële geletterdheid, innovatieinternationalisering en personeelsmanagement.

Ook opleidingen voor beroepsspecifieke competenties komen in aanmerking. De lijst met competenties is in 2023 beperkter geworden. Bij Mex houden we niet van klassikale opleidingen en daarom verwerken we onze individuele bijscholingen voor onze klanten in een strategisch adviestraject en niet binnen de tak opleiding.

Meer info over de kmo-portefeuille kan je lezen op de website van Vlaio.

Gebruikmaken van de kmo-portefeuille subsidies in 2023? Onze tips.

  1. Het strategisch advies dat Mex verleent, is subsidiabel op voorwaarde dat jouw onderneming een Vlaamse onderneming is. Maak er dus gebruik van. We hebben inmiddels ruim 150 projecten via kmo-portefeuille afgerond.

  2. We raden aan om niet voor elk kleine projectje een subsidiedossier aan te maken, maar eerder te gaan voor een plan voor één of twee jaar in één dossier. Op die manier beperkt je de administratieve kosten. Enkel als het volstorten van jouw 70% een te grote drempel is, kunnen we het project opsplitsen in deelprojecten.

  3. Er zijn beslist nog andere subsidiemogelijkheden (FIT, kmo-groeisubsidie, …). Vele kleintjes kunnen een groot verschil maken. We kunnen je daarbij zeker helpen.

Wist je...

… dat we eind ’22 net de kaap van de 150 succesvol afgeronde subsidietrajecten hebben behaald? 

… dat je ook voor onze klankbordsessie tot 30% subsidies kan bekomen?

… dat we je met plezier helpen met de aanvraagprocedure.