Pool of experts

Mex United is een team van "mexperten":
Stuk voor stuk ervaren strategen die hun kennis met jou willen delen in domeinen als marketing, social media, e-commerce, sales en merkidentiteit.
Kurt Ostyn - marketing strateeg

Kurt Ostyn

Marketing Strateeg

Kurt Ostyn is een groeistrateeg met een passie voor marketing. Hij startte zijn loopbaan in 1991 bij de houtgroep Cras, waar hij verantwoordelijk werd voor de marketing-uitbouw van het tuinhoutmerk Collstrop. Na precies 10 jaar koos hij voor het ondernemerschap. Dankzij zijn kennis uit de houtbranche, zijn ervaring inzake duurzaam bosbeheer, en zijn marketingpassie werd hij in 2002 door WWF Belgie als marketeer ingehuurd om de bekendheid van het FSC-label te vergroten bij zowel papier- als houtindustrie alsook de consument. Met succes. Sinds 2003 richt Kurt Ostyn zich uitsluitend tot het verlenen van strategisch marketingadvies aan handelaars, KMO’s, overheden, scholen en andere organisaties. Zijn devies : oog voor eenvoud.

Na 14 jaar als onafhankelijk marketingadviseur richtte Kurt op 1 januari 2017 samen met e-commerce-expert Cis Scherpereel MEX United op.

Publicaties

 • "De Toekomst Jeukt" (2007)
 • “Ladders zwemmen niet” (2012)
 • "Dagboek van een marketinghoer" (2012)
 • “De prinses op het witte paard”, Uitgeverij Bibliodroom (2015)
 • Co-auteur van “Het oneerlijk voordeel” (2019) – oneerlijkvoordeel.be
Cis Scherpereel - ecommerce expert

Cis Scherpereel

E-commerce strateeg

Cis noemt zichzelf graag een Coach, Inspirator en Strateeg. De drie letters vormen ook zijn voornaam...

Met meer dan 10 jaar ervaring als e-commerce expert zet hij zijn kennis graag in voor projecten in B2B of B2C waar online sales en merkidentiteit aan de orde zijn.

Hij startte zijn loopbaan als grafisch vormgever en groeide door tot een ervaren strateeg in e-commerce. Hij stond aan de wieg van diverse webshops.
O.a. voor Maxitoys, Bel&Bo, Fun, Duvel Moortgat, Brooklyn, Emob, Hubo, Colora, Lamett, Deknudt Frames, Cras en heel wat KMO's en start-ups.

Cis is ook gastdocent aan Ehsal Management School en gewaardeerd spreker over e-commerce. Binnen de context van Mex United adviseert hij ondernemers in hun groeistrategie, met de focus op digitale kanalen: website/webshop, marktplaatsen, social commerce. Zijn insteek is nooit technisch, maar vanuit de zoektocht naar dé reden waarom mensen bij jou zouden kopen en niet elders.

Publicaties:

Een klankbordsessie
met Kurt Ostyn en Cis Scherpereel

Deel ons je uitdagingen, vragen en twijfels. Tijdens de klankbordsessie geven Kurt en Cis directe feedback. De blik van buitenaf kan wonderen doen. 

Boek nu een klankbordsessie

Een klankbordsessie is een diepgaand gesprek met Kurt Ostyn en Cis Scherpereel waarbij jouw uitdagingen centraal staan. 
Het is geen koffieklets of salesgesprek maar een moment waar je van Kurt en Cis meteen inspirerende en richtinggevende feedback krijgt. 


Romanie Sagaert - marketing en social media coach

Romanie Sagaert

Make-it-happen marketeer

Ik sta in voor de vlotte voortgang van de projecten en het halen van deadlines. In projectbegeleiding en het geven van opleidingen komt mijn ervaring als marketing coach en social media experts goed van pas. Klanten kunnen ook bij mij terecht met vragen rond KMO-portefeuille.

Jelle Ryckoort - online marketing expert

Jelle Ryckoort

Online marketing expert

Om de online aanwezigheid van je zaak te optimaliseren kan je bij mij terecht. Zowel strategisch als concreet. Met heldere doelen en een steeds beter resultaat voor ogen. Ik deel mijn kennis graag om de klant meer inzicht te verschaffen in online marketing.


Kerlijne Taghon - make-it-happen marketeer

Kerlijne Taghon

Make-it-happen marketeer
Strategische plannen omzetten in daden is wat ik het liefste doe. Bedrijven die niet de mankracht en de kennis in huis hebben of tijdelijk bijstand nodig hebben om dingen gedaan te krijgen, kunnen op mij rekenen. Als doener of coördinator. Ik zorg ervoor dat de strategie niet in de kast belandt.
Tom Delmotte - content marketing expert

Tom Delmotte

Content marketing expert

Met meer dan 15 jaar ervaring bij o.m. Stad Kortrijk en Howest, ga ik graag op zoek naar jouw uniek verhaal. Met veel gezond verstand bekijk ik vervolgens hoe we dit kunnen omzetten in content marketing, storytelling en persaandacht.


We steunen daarnaast ook op de ervaring en vakbekwaamheid van deze "mexperten":


Katty Proost - marketing experte

Katty Proost

Marketing experte

25 jaar marketing ervaring, dat is wat ik met jou wil delen. Mijn passie? Jou als handelaar, ondernemer of organisatie stimuleren, begeleiden en adviseren in je marketingaanpak. En samen met jou op zoek te gaan naar jouw oneerlijk voordeel. Een bedrijfsevent gepland? Ook hier kan ik je bij helpen!

  Karel Decock - Sales expert

  Karel Decock

  Sales expert

  Ik ben reeds 25 jaar actief in de mooie wereld van Sales en Marketing. Eigenlijk ben ik een bruggenbouwer tussen beide afdelingen, die maakt dat de strategie van een bedrijf op de juiste manier geïmplementeerd wordt.


   Kristof De Vlieger - expert controlling en financiële data

   Kristof De Vlieger

   Expert in controlling en financiële data

   Met een vijftiental jaar ervaring begeleid ik KMO’s op vlak van controlling, budgettering en kostprijsberekening. Ik praat niet over cijfers, ik laat de cijfers praten. Met andere woorden: ik help jou en jouw onderneming de nodige besluiten en acties nemen, aan de hand van de cijfers.

    Siegfried De Cuyper - business en personal coach

    Siegfried De Cuyper

    Business en personal coach

    Mijn expertise bevindt zich op het vlak van mensen en ‘hoe mensen zichzelf beter leren kennen’. Ik gebruik daarvoor (naast mijn ervaring) één specifieke tool, namelijk Insights. Met heel veel plezier vul ik daarmee het totaalpakket, dat Mex United u kan bieden, aan.


     Yves Debrabandere - database marketeer

     Yves Debrabandere

     Database marketeer

     Ik ben reeds meer dan 20 jaar actief in de klantendatabase wereld. Vanuit marketing insteek help ik bedrijven om meer informatie te halen uit klantendata en hierin meer inzicht te verwerven. Op basis van gefundeerde informatie uit die klantenbestanden, wil ik bedrijven begeleiden om hun marketingstrategie verder uit te bouwen.

     Werner Bruyns - betermaker

     Werner Bruyns

     Betermaker

     Ik was de afgelopen jaren de man achter Coolblue België. Die ervaring en inzichten wil ik inzetten om ook jouw merk en team beter te maken. Als ‘betermaker’ help ik je met alles wat met klantentevredenheid en user experience te maken heeft.
        Kennis maken met een Mexpert ?

        Koffiekletsen doen we niet. In een klankbordsessie leren we elkaar kennen. Met koffie als je dat wenst. 

        Boek nu een klankbordsessie