Kurt Ostyn, marketingstrateeg

Kurt Ostyn bij Mex United

In 2003 werd Kurt Ostyn de eerste onafhankelijke marketingadviseur van Vlaanderen. Zijn motto bleef sindsdien ongewijzigd: oog voor eenvoud. Zijn professionele carrière leest ietwat ongewoon…

“Of ik een pagina over mezelf kon schrijven?”, was de vraag die onze SEO-expert me stelde. Google wil een concreet en waarheidsgetrouw antwoord op de zoekterm: ‘Wie is Kurt Ostyn?’

Dus ging ik eens op zoek hoe anderen zichzelf aan Google voorstellen. Gek genoeg doet vrijwel iedereen dit in de derde persoon. Ze schrijven over zichzelf alsof het door anderen geschreven is. Is dat niet een beetje vreemd? Sta me toe dat ik dit omwegje niet maak. Op de filosofische vraag ‘wie ik ben’ heb ik nog steeds geen afdoend antwoord gevonden, maar ik kan je wel in alle oprechtheid proberen te beschrijven hoe ik mezelf zie.

Marketeer in hart en nieren

Mijn passie voor marketing en ondernemen kwam er pas na mijn studies aan het Hoger Instituut voor Bedrijfsopleiding in Gent. Om eerlijk te zijn: van alles wat ik er toen studeerde zijn enkel de vakken psychologie en sociologie waardevol gebleken. Gelukkig hield ik aan mijn studententijd een goed lief over, die ik ondertussen al meer dan 30 jaar m’n vrouw mag noemen.

Dankbaar voor de 10 jaren bij de houtgroep Cras

Op 1 oktober 1991 startte ik mijn loopbaan bij de houtgroep Cras, waar ik vrij snel de kans kreeg om het merk Collstrop uit te bouwen. Hier groeide niet alleen mijn passie voor hout, maar ook voor marketing. 

Ik proefde voor het eerst de kracht van een ‘oneerlijk voordeel’ (Collstrop was de enige producent van tuinhout die een garantie van 25 jaar durfde geven) en hoe belangrijk mark-a-thing is: in elk Collstrop-product werd een ronde stempel gebrand. Klanten waren er trots op. De stempel was het bewijs dat ze ‘een echte Collstrop’ hadden gekocht, die nota bene drie keer zo duur was dan de concurrentie.

Ik weet wat mislukken is

Op 31 september 2001, na exact tien jaar, verliet ik Cras voor een nieuwe uitdaging. Ik hoopte iets te kunnen betekenen in de strijd tegen de massale ontbossing van de tropische regenwouden en investeerde al onze spaarcenten in een nieuw bedrijfje dat ik de naam Beau’m gaf en dat houten poorten zou maken uit FSC-gecertifieerde Itauba. Het doel was om in Brazilië een bos van 56.000 ha te exploiteren op een ecologisch, economisch en sociaal rechtvaardige manier. 

Die droom spatte vrij snel uiteen. Noodgedwongen verkocht ik Beau’m voor 0 euro. Ik verloor alles, behalve mijn gezin. Ik denk dat ik één van de enige marketeers ben, die weet hoe het voelt om te mislukken. Zowel de financiële gevolgen als de mentale opdoffer laten blijvende sporen na. Maar die ervaring heeft me ook sterker en rijker gemaakt als ondernemer en marketeer.

Kurt Ostyn in Brazilië

Toch bouwen aan het FSC-label

Ik had geen tijd om lang bij de pakken te blijven zitten. Als jonge vader van vier dochtertjes moest ik me zo snel mogelijk herpakken.

Mijn mislukt Braziliaans FSC-avontuur had er echter voor gezorgd dat ik goed bevriend was met WWF België. Zij stonden voor een uitdaging. Het FSC-label dat nu op heel wat houten producten, boeken, verpakkingen en drukwerk te vinden is, was in 2003 nog vrijwel onbekend. België kende een gigantische achterstand tegenover buurlanden als Nederland en de U.K. WWF vroeg me of ik een marketingstrategie kon bedenken om het FSC-label ook in België professioneel uit te bouwen.

Ik nam de opdracht met volle overtuiging aan. Al snel leerde ik dat ik mijn tijd en middelen niet aan de consument moest besteden. Die was weliswaar zeer gevoelig voor het probleem van de massale ontbossing, maar zodra dit betekende dat ze ietsje meer zouden moeten betalen voor een duurzaam alternatief, was de goesting en bezorgdheid snel over. 

Het zou dus van de aanbodzijde moeten komen. Dus stapte ik naar de spelers die wél impact hadden: Gamma, Colruyt, Casa, KBC enz.. Ik probeerde hen te overtuigen dat ze dankzij het FSC-label hun duurzame waarden, waar ze in hun missie en visie graag mee uitpakten, konden vertalen in concrete actie. Hun engagement liet ik vertalen in een FSC-convenant waarmee ze vanaf dag één konden uitpakken. 

Ik lanceerde een campagne met slogan ‘Bos Blijft Bos’ zodat de moeilijke FSC boodschap in de winkelrekken duidelijker zou zijn. En om dit alles nog meer aandacht te geven, organiseerde ik een persevent, waar ik tot mijn grote verrassing er makkelijk in slaagde om kleppers als Dirk Draulans, Marc de Bel en toenmalig minister voor leefmilieu Kris Peeters samen te krijgen. Mooie herinneringen. Ze gaven me de moed en het zelfvertrouwen die ik na het Beau’m-avontuur was verloren.

FSC label
FSC label in de winkelrekken
Persevent FSC Kurt Ostyn

De Nachtwacht en Dupont

Ik geloof niet in self-made ondernemers. De realiteit is dat je naast hard werken, ook nood hebt aan mensen die in jou geloven. Zeker wanneer je een zaak opstart. Twee mensen die op professioneel vlak vanaf 2005 cruciaal zijn geweest, zijn Kim Vanacker (De Nachtwacht) en Dirk Dupont (Dupont). Zij waren de eerste klanten die me volop betrokken bij de groeiambities van hun bedrijf. Ik werd ‘hun marketeer’. Zelfstandig. Onafhankelijk. We groeiden samen. Tot op de dag van vandaag.

Mex United

Ik ben dus onafhankelijk marketingadviseur sinds 2003. Ondertussen begeleidde ik reeds honderden KMO’s. De passie voor marketing is niet verdwenen. Integendeel. Maar ‘marketing’ is wel gevoelig veranderd in die tijd. 

Gelukkig voelde ik vrij snel aan dat het onmogelijk was om op de hoogte te blijven van alle aspecten van offline en online marketing. Ik deed steeds vaker beroep op een kerel die ik in het Kortrijkse ondernemersveld had leren kennen: Cis Scherpereel. We deelden dezelfde ondernemersvisie en waarden. En wat ik me vooral herinner van die eerste ontmoetingen was de manier waarmee Cis de complexiteit van de digitale wereld op een heldere en eenvoudige manier wist uit te leggen. Dat was een verademing. De meeste websitebouwers en -verkopers waren namelijk IT’ers die mij en mijn klanten een vakjargon opdrongen dat meer weerstand dan interesse opwekte.

De plannen om samen met Cis het huidige Mex United op te richten, werden beklonken met een gin-tonic, in een Kortrijks hotel…

Cis werd in 2021 uitgeroepen tot e-commerce personality of the year. Een verdiende erkenning voor zijn inzet, kennis en ervaring voor e-commerce. Voor mij is Cis vooral een trouwe, loyale en warme vennoot.

Waar kan je me van kennen?

Net zoals Cis, hou ik ervan om kennis te delen. Zo zou het dus kunnen dat je me kent van lezingen, boeken en podcasts.

Boeken

In 2007 schreef ik een eerste boek, met als titel ‘De Toekomst Jeukt’. In het boek beschrijf ik 10 jeuken die bepalend zouden zijn voor het ondernemerslandschap van de toekomst. Het boek is niet meer te koop, maar een PDF-versie kan ik je wel nog doormailen.

In 2013 verscheen ‘Ladders Zwemmen Niet’, waarin ik probeer uit te leggen dat een onderneming (en de maatschappij) geen strakke organisatie is waarbij je stap voor stap, trede voor trede, naar een hoger doel kan klimmen. Het is een boek met twee gezichten (covers).

De tweede cover kreeg de titel: ‘Dagboek van een marketinghoer’. Hierin steek ik de draak met de oppervlakkige wereld van de marketing.

In 2017 schreef ik ‘De Prinses op het Witte Paard’. Het is een boek over de EVAlutie: de vervrouwelijking van de maatschappij en de economie. Ik pleit -nog steeds- voor de gelijkstelling van mannen en vrouwen. Mannen en vrouwen mogen anders zijn. Het is zelfs een meerwaarde voor een onderneming om een goeie mix te hebben tussen mannelijke en vrouwelijk denkers. Het verhaal is geïnspireerd op de managementcultuur bij parketfabrikant Lamett.

‘Het Oneerlijk Voordeel’ is een boek dat ik samen met Cis schreef en dat op een eigenwijze manier de kracht van een marketingstrategie op basis van een oneerlijk voordeel uitlegt en illustreert. Het is het fundament van Mex United.

Boeken Kurt Ostyn

Podcasts

In 2020 startten Cis en ik de podcastreeks “De Toekomst Jeukt” waarin we in gesprek gaan met ondernemers, wetenschappers, professoren en kunstenaars die hun toekomstvisie en hun oneerlijk voordeel met ons delen. Sinds september 2022 ga ik solo verder met deze podcast, zodat Cis zich volop kan toeleggen op het thema e-commerce in De E-commerce Podcast.

Hierbij alvast een overzicht van de gasten die we reeds mochten ontvangen:

Lezingen

Ik mocht de voorbije jaren in opdracht van UNIZO en VLAIO heel veel lezingen geven in alle plekjes en uithoeken van Vlaanderen. De duizenden ondernemers en zelfstandigen die ik op die manier heb ontmoet blijven een bron van inspiratie.

Je kan me boeken voor volgende lezingen:

Mijn kleine kantjes

Ik vind het ook zinvol om mijn mindere kantjes te delen. Hoe sneller je ze ontdekt, hoe minder tijd en energie we aan elkaar verliezen. 🙂

  1. Ik kan alleen werken met mensen die ik graag zie.
  2. Ik heb een hekel aan oppervlakkigheid. Helaas komt het in de marketinbranche vaak voor dat er meer aandacht naar de ‘verpakking’ dan naar de ‘inhoud’ gaat.
  3. Ik kan geen namen en gezichten onthouden. Heel vervelend.
  4. Ik voel me zeer ongemakkelijk op feestjes en recepties. Meestal verdwijn ik in alle stilte. De collega’s noemen het: Kurt’s grote verdwijntruc
  5. Vraag me nooit of ik 100% zeker ben van iets. Zelfs niet wanneer ik net een strategie vol vuur en overtuiging heb toegelicht.
  6. Ik ben geen perfectionist. Vroeger wel. Maar ik heb geleerd dat perfectionisten in de huidige, snel veranderende tijden bijna altijd de trein missen. Soms moet je springen en zwemmen. Ook al is dat niet foutloos.

De geluksmomentjes

Ik haal heel veel voldoening uit mijn job, collega’s en klanten en ik hoop minimum tot mijn 75ste actief te kunnen blijven in de ondernemerswereld. Maar de echte geluksmomenten ervaar ik op 4 plaatsen:

  • Op mijn Vespa. Vrouw achterop. En dan dagenlang via kronkelroutes leuke dorpjes en plekjes ontdekken.
  • Aan het uiteinde van een rijk gevulde tafel in aanwezigheid van het hele gezin. Mijn ‘nest’. En dan die lachende gezichten. De anekdotes. De plagerijen.
  • Achter mijn piano. Helemaal alleen.
  • In ons huisje aan de voet van de Oude Kwaremont. Genietend van de natuur, de vogels, de dieren, een goed boek en een streepje muziek.

Mijn professionele ambities?

Ik wil met Mex United bekend staan als het beste marketing-strategische bureau van West- en Oost-Vlaanderen.

Met de beste referenties (klanten).

En het beste marketingteam.

Tegelijk wil ik dat we blijven gewaardeerd worden voor onze niet-belerende aanpak, trouw aan onze waarden: vriendelijkheid, eerlijkheid, eenvoud en respect.   

Zo. Ik hoop dat ik jou, Google en Jelle een eerlijke kijk heb gegeven op wie ik denk dat ik ben. Maar vanzelfsprekend ben ik vooral benieuwd te ontdekken wie jij bent…

Mail me op kurt@mexunited.be