Podcast • 15 december 2021 • Jo Lernout & Kurt Ostyn

Jo Lernout kijkt vooruit

In deze aflevering van de De Toekomst Jeukt podcast heeft Kurt het met Jo Lernout over zijn toekomst en die van spraaktechnologie.

De naam Jo Lernout roept vreemde reacties op, zo mochten we de voorbije weken ervaren. 

Sommigen noemen hem vanwege het L&H-drama een ‘bandiet’ en vinden het niet kunnen dat we hem een forum geven. Anderen noemen hem nog steeds een visionair ondernemer en vinden dat hij meer respect verdient. En nog anderen – de jongere generatie – vraagt ons: “Wie is Jo Lernout?” 

Binnenkort verschijnt het boek: ‘Aan de rand van de afgrond’ waarin Jo Lernout voor het eerst zijn versie van de ondergang van L&H toelicht.

Het boek is te bestellen via deze link

Maar wij nodigden Jo Lernout niet uit om over het verleden te praten. Wij zijn vooral benieuwd naar de toekomst. Zijn toekomst. En de toekomst van taaltechnologie.

In deze podcast wordt meteen duidelijk dat de 73-jarige ondernemer nog steeds gepassioneerd met spraaktechnologie bezig is. Met gepaste trots vertelt hij hoe binnenkort 27 miljoen Filipijnse kinderen dankzij zijn technologie de Engelse taal zullen aanleren. En hoe dit hem inspireert om vanuit Ieper verder te bouwen aan een performantere technologie voor online education. 

Kurt stelt zich daarbij luidop de vraag of Jo Lernout überhaupt nog kan wedijveren met de jonge garde digital natives? 

Tijdens dit gesprek staat ook de interactie tussen mens en machine centraal. Zullen ze elkaar versterken? En wat met het zelfbewustzijn? En hebzucht? Waarom verkopen sommige mensen vandaag hun auto om Bitcoins te kunnen kopen? Waarom verkochten mensen 20 jaar geleden hun hele hebben en houden om aandelen van L&H te kopen? 

Jo Lernout is nog steeds een spraakwaterval, maar bij de laatste vraag: “Wanneer was je gelukkigst?” valt toch even een veelzeggende stilte … 

HostKurt Ostyn

What’s next?

  • Wil je iemand aanbevelen voor een volgende aflevering van onze podcast? Strak plan: contacteer ons.
  • De link naar de podcast? Zoek De Toekomst Jeukt in Google en je komt er vanzelf. Maar het kan ook via Anchor.fm of Spotify.

Of je wil met ons samenzitten en jouw e-commerce uitdagingen bespreken?
Ha. Eindelijk. Waarom zo lang wachten? Contacteer ons even om te verkennen of boek meteen een klankbordsessie!