VDV wordt Trust advocaten

VDV Advocaten is een advocatenkantoor in Roeselare, opgericht in 1953. Met bakken ervaring focussen ze op allround juridische dienstverlening door diepgaande specialisatie in specifieke rechtstakken. Ze zetten innovatieve stappen met VDV iLaw en VDV Incasso waarmee ze nieuwe rechtsniches aanspreken op een resultaatgerichte manier.

Een veranderend DNA

Het kantoor telt 15 advocaten, 2 juristen, 5 paralegals en een business manager. Sinds september 2021 werd het duo Koen Vandenberghe en Antoine Van Eeckhout versterkt met 4 nieuwe advocaat-vennoten: Anouk Maes, Charlotte Van Neste, Isa Degryse en Maarten Verhaghe. 

Door die versterking veranderde stilaan het DNA van VDV Advocaten. Niet alleen door verschil in leeftijd (generatie), ook door verschil in gender. Samen met de kennis, het netwerk en de ervaring van Koen en Antoine zorgde deze nieuwe mix voor geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Het werd het keerpunt om stil te staan bij de toekomststrategie van het kantoor.

Bij Mex United zoeken we (nogal maniakaal) naar het oneerlijk voordeel van bedrijven of merken. 

Het zijn de troeven die consumenten benoemen als ze aan vrienden en familie over het merk of het bedrijf praten. 

Ook voor Trust Advocaten gingen we op zoek naar die unieke factor en vonden we die in de gelaagdheid in hun aanpak.

Ben je ook op zoek naar een duidelijke strategie voor je bedrijf? Boek een klankbordsessie met Cis en Kurt en zet de eerste stappen richting jouw oneerlijk voordeel!

Het oneerlijk voordeel kreeg vorm

De naam VDV dekte de lading niet meer. Het gaat meer dan ooit om mensen. Het gaat om écht luisteren en correct adviseren. En het gaat vooral om vertrouwen. Niet verrassend werd daarom de nieuwe naam: Trust advocaten.

Elke Trust advocaat kijkt naar een case vanuit zijn/haar expertise. De meerwaarde zit in het samenbrengen van die verschillende domeinen. Het zijn lagen die samen een sterk geheel vormen. Die gelaagdheid werd visueel doorgetrokken in de huisstijl en speelt een grote rol in de toekomststrategie:

Nieuw logo

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo dat alles waar Trust voor staat omvat. De nieuwe strategie wordt niet enkel vertaald in de naam, maar ook in het beeldlogo. Waar de vormen overlappen, bevindt zich het ‘goudklompje’. Dit representeert de waardevolle samenwerking tussen de Trust advocaten.

Nieuw logo van trust advocaten

Fotografie

Geen saaie stockfoto’s die niets zeggen. In dit geval kozen we er resoluut voor om de mensen van Trust in de kijker te zetten. Hadden we al gezegd dat het om mensen draait? 🙂 En ook in de foto’s brengen we de gelaagdheid – die Trust ondertussen volledig typeert – in beeld.

Faye - Trust advocaten
Illustratie van het overlappende effect

Nieuwe website

Een nieuwe website om de strategie tot leven te brengen, was noodzakelijk. We herbekeken de structuur en goten dit in wireframes en een uniek design. Het resultaat is een menselijke website die bij de essentie blijft. Neem gerust een kijkje: www.trustadvocaten.be

screenshot website www.trustadvocaten.be
screenshot website www.trustadvocaten.be

Next steps

Naast het bewaken en uitvoeren van de strategie voor Trust advocaten, worden de deeldomeinen iLaw & Just.inc (vroeger VDV incasso) verder uitgerold binnen dezelfde lijnen.

Zin om jouw bedrijf op de kaart te zetten?

Bij Mex United is een klankbordsessie de basis van een strategisch traject. Deel je uitdagingen met ons!