Een slimme strategie begint bij een klankbordsessie

Keuzes maken en knopen doorhakken. Daar draait het om in onze klankbordsessies.
Of heb jij geen uitdagingen?

Cis Scherpereel en Kurt Ostyn | Groeistrategen en oprichters van Mex United

Een klankbordsessie is een strategische workshop van 2,5 uur. We zoomen samen in op de uitdagingen waar jouw business voor staat. 

Je krijgt meteen feedback, gebaseerd op de kennis en ervaring van onze marketingstrategen. Onafhankelijk, onbevooroordeeld, open en misschien wel wat confronterend.

Klankbordsessie met Kurt en Cis

  • 2,5u fysieke bijeenkomst
  • 850 €
  • Subsidie tot 30% via KMO-portefeuille (rest 595€)
  • Inclusief schriftelijk verslag
  • Locatie: Mex United, Kortrijk

“Een klankbordsessie bij Mex United is de eerste stap in het strategisch stappenplan
waarmee we reeds tientallen ondernemingen en KMO’s op weg hielpen.”

“Deze kerels zijn ultra professioneel maar toch vriendelijk en luchtig. Ze luisteren met volle focus naar je project en ontwikkelen on the spot een creatieve strategie onder het motto van het oneerlijk voordeel.”

Sander Miesse, Mknives

“Ik werd zeer hartelijk ontvangen door Mex united. In een constructieve meeting kwamen we in één namiddag tot een volledige solide basis voor de branding en storytelling van de onderneming. Mex united is de ideale partner voor alles wat met marketing, research, branding, storytelling, ecommerce,… te maken heeft.”
Robby Denys, Kunla
“De Mex United adviseurs zijn zeer gedreven in het geven van professioneel marketingadvies. Cis en Kurt: dat is een sterke tandem! Voor iedere zaakvoerder/bestuurder met marketingvragen de moeite waard om te kiezen voor een klankbordsessie.”

Hilde Maes, Be-Con

Een klankbordsessie helpt om keuzes te maken

Een klankbordsessie is geen koffieklets of salesgesprek.
Het is een verkennend moment met meerwaarde vanaf de eerste seconde.

Een klankbordsessie is de basis voor een succesvolle strategie. Strategie gaat nu eenmaal om het maken van keuzes. Als ondernemer moet je die elke dag maken.

Soms is dat eenvoudig, maar vaak ook helemaal niet en wil je er even over nadenken.

Even sparren met iemand die niet in de business zit, opent je blik op de zaken.

In een klankbordsessie luisteren we eerst en vooral naar jouw uitdagingen. 

Marketing- en groeistrategen Kurt Ostyn en Cis Scherpereel houden je wensen tegen het daglicht en zoeken naar de unieke factoren

Zonder aarzelen gooien ze voorbeelden op tafel. Knopen worden ontward en uitdagingen worden kansen.

De kiemen voor een krachtig oneerlijk voordeel

Wie niet stilstaat bij zijn toekomststrategie zal zich nooit onderscheiden. Net die onderscheidende factor is – niet geheel toevallig… (ons boek “het oneerlijk voordeel” al gelezen trouwens?) – hét speerpunt bij uitstek voor wie de ambitie heeft om zich sterk te profileren in de markt. 

In de klankbordsessie gaan strategen Kurt Ostyn en Cis Scherpereel op zoek naar de kiemen voor jouw onwaarschijnlijk unieke troeven. Misschien liggen die voor het grijpen. Maar evengoed is het een hele klus. Maar dat het een boeiende brainstorm wordt, bewijzen de waarderingscijfers van onze klanten.  

Onze klanten beoordelen de klankbordsessies met een gemiddelde score van 9,3/10!

Nog vragen over de klankbordsessie?

"Waarom is een klankbordsessie niet gratis?"

Het lijkt haaks te staan op onze laagdrempelige aanpak en onze ‘oog voor eenvoud’-filosofie, en toch maken Cis en Kurt er een erezaak van om geen klanten aan te trekken met een ‘gratis en vrijblijvend’-lokroep. Wie een klankbordsessie met ons boekt, betaalt onze tijd, kennis en ervaring.

En daar is natuurlijk een goede reden voor: Mex United richt zich tot ambitieuze ondernemers. We houden niet van vrijblijvende babbels. Des te meer halen we voldoening uit meetings met ondernemende mensen. Of het nu de CEO van een groot bedrijf betreft, of een starter die zijn/haar ondernemersdroom professioneel wil uitbouwen, tijdens een klankbordsessie delen Cis en Kurt maar al te graag onze kennis en jarenlange ervaring om jouw droom te realiseren en om de juiste keuzes te maken. Zo vermijd je dure foute investeringen of losse flodders. En die kosten een veelvoud van wat je voor een klankbordsessie betaalt. Wees daar maar zeker van. ☺

Dat onze aanpak niet alleen financieel gewaardeerd wordt, blijkt ook uit de grote tevredenheidsscore die ondernemers ons na een klankbordsessie geven (9,3/10) en de vaak hartverwarmende commentaren.

"Is het mogelijk om de klankbordsessie op locatie te laten doorgaan?"

Ja hoor. Zonder meerkost gaat de workshop door in onze kantoren in Kortrijk. Mits een extra kost van 0,5€/km komen we met plezier naar jouw kantoor voor de klankbordsessie.

We raden wel aan om voor de sessie toch even de eigen kantoorruimte te verlaten en in een “vreemde” omgeving over je business en je uitdagingen te praten. Dat werkt vaak veel beter.

"Kan een klankbordsessie ook buiten de kantooruren?"

Bij voorkeur vindt de klankbordsessie plaats binnen de kantooruren, maar we zijn flexibel. Kan je je moeilijk helemaal vrijmaken overdag, dan kan het ook ’s avonds of over de middag. Bij het reserveren laten we de mogelijkheid tot 18u. Wil je liever nog later, stuur ons dan gewoon een berichtje en we zien wat er mogelijk is.

"Hoe ziet het resultaat van de klankbordsessie eruit?"

Na de sessie ontvang je van ons een verslag van de besprekingen, met vermelding van de strategische pistes die we voorop stellen en aangevuld met contactgegevens van externe partijen die je voor bepaalde onderdelen op weg kunnen helpen. Dit verslag geldt als de afronding van de klankbordsessie.

Als een offerte voor een strategisch vervolgtraject aan de orde is, bezorgen we die ook aansluitend op het verslag. Zo zie je meteen hoe je de uitdagingen kunt omzetten in strategische kansen. Want dat is uiteindelijk het doel.

"Ik weet niet goed wat KMO-portefeuille inhoudt. Helpen jullie hierbij?"

Absoluut. Ben je niet vertrouwd met de subsidies voor advies of opleiding van Vlaio, dan helpen we je die te bekomen. De klankbordsessie is een korte strategische oefening die voor 20 of 30% wordt gesubsidieerd, afhankelijk van de grootte van je bedrijf. De procedure wordt je snel duidelijk.

De voordelen van een klankbordsessie

  • Korte en krachtige strategische meeting, met resultaat.
  • Met Kurt Ostyn en Cis Scherpereel heb je twee experts aan tafel.
  • Directe waardevolle feedback en input.
  • Met focus op de zoektocht naar je oneerlijk voordeel.
  • Komt in aanmerking voor subsidie via KMO-portefeuille.

Nog vragen? Niet helemaal duidelijk? Niet aarzelen: stuur ons een berichtje!